Hudföryngring/IPL

Om hudföryngring / IPL

Photorejuvenation - hudföryngring med intensiva ljuspulser (IPL)

Föreställ Dig att Din hud ser yngre ut.

Både livets glädjeämnen och sorger, bara det att åren går tenderar att få vår hud att se äldre ut. Och tecken på åldrande och solskador syns typiskt nog mest i en människas ansikte. Visst finns det ett stort antal behandlingar, alltifrån krämer till stora kirurgiska ingrepp för att förbättra tecknen på åldrande i ansiktet. Men de flesta konventionella behandlingar kan oftast bara förbättra ett problem i taget samtidigt som de kräver lång konvalescens, sjukskrivning, smärta och hög risk för biverkningar. Därför har läkare med intresse för hudproblem har alltid sökt efter en behandling som åstadkommer en dramatisk förbättring till mycket låg risk, utan besvär efteråt så att man kan gå tillbaka till jobbet, fritidsaktiviteter och sällskapslivet direkt.

Photorejuvenation hudföryngring med intensiva ljuspulser är en behandling som genom en intakt hudyta minskar de synliga tecknen på hudens åldrande. Samma teknik kan också behandla en lång rad av hudproblem i ansiktet såsom brustna blodkärl, missfärgningar, åldersfläckar, fräknar, pigmentojämnheter och symtom på rosacea.

Se före/efter bilder

Vad är IPL - intensiva ljuspulser?

Tekniken med intensiva ljuspulser (IPL) är ett genombrott inom modern hudvård vilket kan förbättra ett stort antal godartade hudproblem och de synliga tecknen på hudens åldrande.

Exempel på sådana som kan behandlas är pigmentfläckar och pigmentojämnheter, fina rynkor, vidgade porer, ojämnheter i hudens struktur samt synliga vidgade blodkärl. IPL är en metod som utan sårbildning och på ett säkert och för Din hudtyp skräddarsytt sätt ger överlägsna kosmetiska resultat. Erfarenheten liksom aktuell forskning visar att kundnöjdheten med denna metod är utomordentligt stor.

Hur går Photorejuvenation hudföryngring till?

Under behandlingen får man små skydd på ögonen då ljuset är starkt men dock inte skadligt. På rengjord hud läggs sedan en kyld glaskristall på huden. Upprepade pulser med några sekunders mellanrum. Det känns lite stickande på huden men är inte smärtsamt.

Varför behövs upprepade behandlingar?

Beroende på vilka hudproblem Du har, och svårighetsgraden på varje hudproblem brukar en serie på 2 till 5 behandlingar rekommenderas.

Du kan gå tillbaka till arbetet och Dina vanliga aktiviteter samma dag. Genom att dela upp behandlingen till en serie sker förbättringen gradvis, och med en mycket liten risk för biverkningar.

Just detta och att ingen sjukskrivning behövs är en viktig anledning till att metoden är så uppskattad.

Detta händer i huden när du behandlas med IPL

Röda fläckar av vidgade blodkärl och bruna pigmentfläckar orsakade av solljus träffas av intensiva ljuspulser. Ljuset förändras till värmeenergi som förutom att reducera dessa fläckar även stimulerar kollagennybildning i läderhuden.

Din hud blir mjukare och mer återfuktad, klarare med mer lyster och efter några veckor känns huden spänstigare. Det tar cirka två veckor tills behandlingen har haft full effekt då all läkning sker underifrån.

Hur är Photorejuvenation i jämförelse med andra metoder?

Det finns (och vi har) laserapparater som behandlar kärlvigdningar och bruna händer, ytterligare andra som minskar rynkighet och förbättrar hudens struktur.

Till skillnad från dessa är Photorejuvenation ensam om att kunna göra allt detta på samma gång! Och dessutom kan Du fortsätta Dina vanliga aktiviteter med begränsade biverkningar.

Vilka hudproblem kan man behandla med IPL?

Tecken på åldrande och solskador

Förstorade porer, glåmig och gråsjaskig hud och andra avvikelser i huden kan försämra ditt välbefinnande, utseende och självkänsla hur ung och frisk Du än känner Dig. IPL-behandlingarna förbättrar både hudens ytliga och djupare lager och föryngrar huden samtidigt som välgörande värmeenergi levereras djupt i huden. Efter en serie behandlingar kan Du se en markant förbättring av oönskad pigmentering och en slätare, jämnare och friskare hud. Man kan även behandla halsen, urringningen och händer.

Man kan således behandla kärlvigdningar och ökad pigmentering på hals och i urringning. Behandling är också lämplig för borttagande av åldersfläckar och solfläckar på bröst, armar och händer.

Vidgade blodkärl i ansiktet

Ansiktshuden har ett mycket tätt nätverk av pulsådror, vener och de finaste blodkärlen som kallas kapillärer. Beroende på ärftliga faktorer, väder vind och sol samt åldrande få vissa av dem att vidga sig, vilket leder till att man ser röda strimmor och röda fläckar i ansiktet. IPL kan mycket effektivt få bort dessa skadade kärl och återställa utseendet.

Symtom på Rosacea

Rosacea är en hudsjukdom som orsakar ansiktsrodnad pga. att ansiktets blodkärl överreagerar på bl.a. värme, kyla, alkohol, tobak, kryddor mm. Förutom rodnad och vidgade blodkärl uppkommer ofta finnar och kvisslor. IPL behandlar effektivt de vidgade blodkärlen och tendensen att rodna, och episoder med finnar och kvisslor minskar också markant under mycket lång tid hos både kvinnor och män med denna åkomma.

Pigmentfläckar

Bruna fläckar t ex på händer, ansiktet och i urringning är vanligt. De kan lätt avlägsnas med IPL behandling. Efter behandlingen blir fläckarna mörkare några dagar för att sen blekna bort och efterlämna en fräschare och jämnare hud utan fläckar. Ibland krävs två behandlingar men oftast är en behandling tillräckligt.