Hårborttagning med laser

Vi var med och introducerade hårborttagning med laser i Sverige och Malmö redan 1996. Vi har sedan starten använt oss av den senaste och mest effektiva lasertekniken. Sedan Juni 2010 har vi som första klinik i Skåne börjat att använda LightSheer DUET.

En laserteknik med god och dokumenterad effekt mot oönskad hårväxt. Light Sheer Duet är utrustad med två olika handstycke, ett större, vakumassisterat, high speed, som gör det möjligt och i det närmaste smärtfritt behandla större områden. Rygg eller ben kan behandlas på kortare tid och utan behov av bedövande krämer. Man behöver inte heller använda sig utav kladdiga gelér vid behandlingen.

För mindre område t ex i ansikte används ett mindre handstycke med inbyggd kylning. Nu finns således en mycket bra metod mot oönskad hårväxt. Du blir säkert förvånad över att veta att hela din kropp är täckt med hår. Pga att de flesta av dessa hår är ytterst tunna och bleka så syns de vanligen inte. Förvånande nog finns det största antalet hårsäckar faktiskt på din panna. Men när mörkare grövre hår dyker upp där vi inte vill såsom i ansikte, på halsen, magen, brösten eller armarna eller hindrar oss från att använda bikini, shorts eller kort kjol, då är det dags att överväga hårborttagning med Light sheer Duet.

LASERGRUPPEN ÄR KLINIKEN I MALMÖ MED DEN LÄNGSTA ERFARENHETEN OCH DEN SENASTE TEKNIKEN.

Se före/efter bilder

Om hårborttagning

Tidiga metoder mot oönskad hårväxt var plockning, vaxning eller kemiska krämer. Vissa gjorde mycket ont andra var omständliga eller hade bara tillfållig effekt.

Länge var elektrolys eller diatermi en uppskattad och effektiv metod men med den nackdelen att den var smärtsam och ytterst långsam. Hår för hår behandlades med elektrisk ström genom en nål som stacks in i hårsäcken. Det tog vanligen månader eller år och uppemot hundra behandlingar för ett så litet område som överläpp eller hakan.

Det fanns dessutom risk för infektioner och ärrbildning. För 20 år sedan började vi vid denna klinik att använda laser vid hårborttagning. Det visade sig snabbt vara det bästa sättet att avlägsna hår. Först använde vi rubinlaser som ersattes av diodlaser som nu med en helt ny teknik utvecklats till LightSheer DUET.

Om laserbehandling

Light Sheer DuetEn laser utsänder en stråle ytterst koncentrerat ljus. Olika typer av lasrar utsänder ljus i olika fårger och varje färg har olika användningsområden.

LightSheer DUET utsänder ljus med perfekt färg för att förstöra hårsäckarna. Ljuset som absorberas i pigmentet som finns i hårsäckarna. Ljuspulsen varar bråkdelen av en sekund, just tillräckligt för att förånga pigmentet och skada hårsäckarna. Laserenergin koncentreras till hårsäcken och lämnar den omkringliggande huden helt oskadad.

Större hudytor behandlas med ett vakumassisterat handstycke. Vakumeffekten gör att huden med sina hårsäckar sugs in och trycks mot laserljuskällan. Det behövs därför mindre laserenergi för att förstöra hårsäcken, jämfört med äldre ljus- och lasertekniker. Mindre utsänt laserenergi innebär att denna typ av behandling är i det närmaste smärtfri. Hur går en behandling till? Se gärna videon om Light Sheer Duet!

Vad Du kan förvänta dig

En laserbehandling kan ta allt från ett par minuter upptill 30 minuter beroende på vilken yta som behandlas.

LightSheer DUET gör att behandlingstiden blir betydligt kortare än med de laserapparater som vi använt oss av tidigare. För varje behandling upphör nästan all hårväxt under 1-2,5 månad på den behandlade ytan. Härefter sker en viss återväxt men antalet hår minskar med 30 % för varje behandling. Man får så en successiv urglesning av håren.

Det behövs 4-6 behandlingar, i vissa fall fler. Laserbehandling orsakar vanligen en lätt stickande känsla. Den vakumassisterande laserbehandling som används på större kroppsytor utan bedövningskräm tolereras mycket väl av de flesta. De som tidigare fått hår avlägsnat med IPL eller andra äldre hårborttagningstekniker och som nu behandlas med Light Sheer Duet påtalar alltid skillnaden i hur behandlingen känns. Behandlingar som tidigare kan ha upplevts som smärtsamma känns nu knappast alls.

På vissa ställen där ett mindre handstycke med inbyggd kylning används t ex i ansikte eller över underliggande benstrukturer där vakumeffekten ej går att få fram, kan behandlingen framkalla en lätt brännande känsla, som dock är snabbt övergående.

Att tänka på

Laserbehandlingar ges inte under graviditet. Amning är inget hinder för att få laserbehandling. PCO, polycystiskt ovarium, förorsakar inte sällan hårväxt. Är lämpligt att behandla med laser.

Undvik solning både naturlig sol och solarium samt användning av brun utan sol i fyra veckor inför planerad behandling, det är annars risk att laserljuset absorberas i den bruna pigmenterade huden och kan orsaka skada. Man bör inte heller sola under en två veckorsperiod efter behandlingen.

Brukar Du plocka ut håren med pincett ska du avstå från detta 3 veckor före behandling. Du får raka eller klippa håren. När du kommer för behandling ska håren vara helt nerrakade. Har Du vaxat bort kroppshår ska du vänta med laserbehandling 4-5 veckor.

Inför laserbehandling ska håren vara helt nedrakade. Du ska heller inte smörja in huden med någon bodylotion eller liknande. 

Isotretinonin (tidigare Roaccutan)  är en medicin som används vid behandling av svår acne. Laserbehandling skall utföras tidigast ett år efter avslutad behandling.

Hårfärger

Bäst resultat av laser har man vid behandling av mörkt hår i kombination med ljus hud.

En del hårfärger som mörkblont och även mörkrött kan även dessa behandlas men det kan krävas flera besök. När det gäller dessa ljusa hårtyper använder vi oss ibland av så kallad provbehandling där ett begränsat område utsätts för laserljus, urglesning av behåringen bedöms efter en tid. Vid påtaglig urglesning av behåringen tas då ett gemensamt beslut om fortsatt laserterapi.

Vitt och grått hår går inte att avlägsna med laser.

Oönskad hårväxt på rygg, nacke och bröst

Ett mycket vanligt problem hos män. Många störs av hårväxt i nacke och på hals. För simmare kan även annan hårväxt på kroppen försämra idrottsprestationen.

Här är vår laser den perfekta lösningen. Stora ytor kan behandlas snabbt och för varje behandling upphör hårväxten på den behandlade ytan under ca 2 månader. Härefter sker viss återväxt. De hår som återkommer är tunnare och mjukare samt växer långsammare. Vi har stor erfarenhet av att behandla män som Du med dessa problem.

Att behandla rygg eller bröst kostar 3900 kr och tar cirka 30-45 minuter. Har du endast problem med hårväxt på delar av ryggen är givetvis behandlingen billigare.

Armhålan

Att raka sig i armhålorna är något som hundratals miljoner kvinnor gör varje vecka. Rakning är inte helt problemfritt. Man kan skära sig och huden blir inte så sällan irriterad, ibland får man hårsäcksinflammationer.

Varför inte slippa att raka dig i armhålan i framtiden? Armhålan är ett av de kroppsområden där laser är allra effektivast att snabbt ge en permanent minskad hårväxt visar nyligen presenterade rapporter från ledande laserforskare i USA. Vi har också stor erfarenhet av behandling av armhålorna.

Som tumregel räcker 3-5 behandlingar för 990 kronor per gång.
Det kan Du väl unna Dig!

Bikinilinjen

Bikinilinjen är ett av de kroppsområden där laser är allra effektivast att snabbt ge en permanent minskad hårväxt visar våra erfarenheter, liksom forskarrapporter från USA.

Det skulle väl vara skönt att slippa den egna rakningen och vaxningen? Så varför inte unna dig en behandling som ger permanent resultat. Dessutom slipper man problem med ständiga hårsäcksinflammationer vilket rakning inte sällan ger.

Behandling av bikinilinjen sker med 6-8 veckors intervall och kostar 1500 kr per gång. Att konsultera oss och och få prova på ett mindre område är helt gratis.

Oönskad hårväxt i ansiktet

Ett stort problem för många fler än Du tror. För de flesta kvinnor upplevs hårväxt i ansiktet som något mycket obehagligt och det är sällan något man kan tala med andra om. Vi vet att det är så. Många plockar hår (eller när de är för många rakar sig) i hemlighet, ibland flera gånger om dagen. Mannen vet inget. Barnen vet inget. Man lider i det tysta. Ibland blir problemet så stort att det allvarligt stör ens sätt att leva. Plockning, rakning, vaxning hjälper bara för stunden.

Elektrolys eller diatermi kan ge permanent minskad hårväxt, men man kan bara behandla ett fåtal hår åt gången. Det är mycket tidskrävande och är smärtsamt.

Låt oss få hjälpa Dig! Vi har mött många och åter många som har haft de här problemen. Med vår metod kan vi hjälpa, enkelt och effektivt.